Programok Parkinson-kórral élőknek, hozzátartozóknak, szakembereknek

Tokyo workshop cut

2 órás workshop Parkinson-kórral élőknek és hozzátartozóiknak

2019. szeptember 6. (péntek) 15:00-17:00

 

Szeretettel várjuk egy interaktív délutánra, ahol:

Parkinson-kórral élő személyként olyan Alexander-technika alapú gyakorlatokat sajátíthat el, melyek javítják az egyensúlyt, szabadabbá teszik a mozgást, csökkentik az elesés kockázatát és a szorongást.

Hozzátartozóként olyan Alexander-technika alapú módszereket ismerhet meg, melyek könnyebbé teszik a mindennapos fizikai és érzelmi kihívásokat.

A workshop egyben lehetőséget kínál a budapesti Alexander-technika tanárok számára, hogy előzetesen elsajátított ismereteiket és készségeiket a gyakorlatba ültessék, miközben visszajelzést kapnak a résztvevőktől.

A csoportos foglalkozás ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

További információ és jelentkezés:
https://www.thepoiseproject.org/budapest-alexander-technika-parkinson

illetve info@majerattila.hu

 

 

 

Szimpózium – Alexander-technika Parkinson-kórral élőknek, hozzátartozóknak, szakembereknek

5 órás program előadásokkal, csoportfoglalkozásokkal

2019. szeptember 7. (szombat) 10:00-16:00  (12:00-13:00 ebédszünet)

 

Interaktív program, ahol:

Parkinson-kórral élőként módszereket tanulhat az egyensúly javítására, a mozgás összerendezettségének fejlesztésére, az elesés kockázatának és a lefagyás előfordulásának csökkentésére.

Gondozóként, hozzátartozóként megtanulhatja, hogyan kezelje hatékonyabban a mindennapokban megjelenő fizikai kihívásokat és érzelmi stresszt – hozzátartozója és saját életében egyaránt.

Egészségügyben, segítő szakmában dolgozó szakemberként az Alexander-technika szabályszerűségeit alkalmazva új összefüggéseket és lehetőségeket ismerhet meg, melyek hatékony részét képezhetik egy komplex kezelési tervnek.

 

Fókuszban az Alexander-technika szabályszerűségein alapuló foglalkozások, amelyek fejlesztik az önbizalmat és javítják az általános közérzetet, ezzel jelentősen hozzájárulnak az életminőség javulásához. Az ismertetett alapelvek és gyakorlatok könnyedén beépíthetők a hétköznapi életbe és speciális mozgással járó tevékenységekbe egyaránt.

A részvétel ingyenes, de előzetes jelentkezéshez kötött.

Részletes programleírás és jelentkezés:
https://www.thepoiseproject.org/budapesten-alexander-technika-symposium-parkinson

illetve info@majerattila.hu

 

Háttér:

A nemzetközi kezdeményezés magyarországi szervezője az Alexander-technika Tanárok Egyesülete.

A képzés vezetői: Monika Gross, a POISE PROJECT® ügyvezető igazgatója, valamint a magyarországi Alexander-technika tanárok és szakemberek.

A POISE PROJECT® egy nonprofit szervezet, mely 2016-ban jött létre az Egyesült Államokban. Azzal a céllal alapították, hogy az Alexander-technika lehetőségeit minél szélesebb körben megismertesse a társadalommal. Küldetésük: egyensúlyunk és személyes fejlődésünk fenntartása életünk valamennyi szakaszában.

A Poise Project az elmúlt években többször elnyerte a Parkinson’s Foundation, a Michael J. Fox Foundation és az Alzheimer’s Foundation of America támogatását programjai megvalósításához.

 

Esettanulmányok, résztvevők beszámolóinak videótára:

https://vimeo.com/thepoiseproject