Majer Attila
Alexander-technika tanár, pszichofizikai tréner

rolam-profilkep

Kommunikáció-technikai mérnökként diplomáztam a gödöllői Szent István Egyetemen.

2010-ben ismerkedtem meg az Alexander-technikával. Elsősorban visszatérő térd- és hátfájásomra kerestem megoldást. Ettől jóval többet kaptam.

Tanulmányaimat a Budapesti Alexander-technika Tanárképző Iskolában végeztem, ahol teljesítettem a nemzetközi követelményeknek megfelelő 1600 gyakorlati órát. 2014-ben szereztem tanári végzettséget.

 

Örülök, hogy tanulmányaim során Gusztos Éva mentoráltja lehettem. Éva közel 20 éves Alexander-technika oktatói tapasztalattal rendelkezik, és egészségfejlesztés tanárként hatékonyan segítette, hogy olyan szemléletet sajátítsak el, amely biztos alapot teremtett munkám megkezdéséhez.

Diplomamunkámat “Tanulással az életminőség javításáért – dystonia (Az Alexander módszer hatásvizsgálata egy esettanulmány alapján)” címmel készítettem.

ATE - Alexander-technika Tanárok Egyesülete

2013 óta aktív tagja vagyok az Alexander-technika Tanárok Egyesületének, jelenleg elnökségi tag.
Az minőségbiztosításon túl jelentős az egyesület társadalmi szerepvállalása.
Az Alexander-technikát az ember mentális és fizikai állapotának fejlesztésére alkalmazható, tudományos alapokon nyugvó pszicho-fizikai módszernek tekintjük. Ennek megfelelően azon dolgozunk, hogy a módszer nyújtotta prevenciós és rehabilitációs lehetőségeket minél több emberrel megismertessük. Rendszeresen megjelenünk kulturális és szakmai rendezvényeken egyaránt.

Szakmai munkásságom legnagyobb részét a magánpraxisom fenntartása képezi. Egyéb szakmai tevékenységek:
– Szegedi Tudományegyetem, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, óraadó
– Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, óraadó (2017-2018)
– Budapesti Alexander-technika Tanárképző Iskola oktatójaként támogatom a leendő tanárok fejlődését.

Fontosnak tartom az élethosszig tartó tanulást. Rendszeresen megjelenek nemzetközi továbbképzéseken, szakmai napokon. Többek között rész vettem az alábbi mestertanárok kurzusain:

  • Alexander Bartmann
  • Avi Granit
  • Yael Tam
  • Donald L. Weed
  • Michael D. Frederick
  • Carol P. Prentice
  • Richard Brennan
  • Gal Ben Or

Publikációk:

  • Tanulással az életminőség javításáért – dystonia (Az Alexander módszer hatásvizsgálata egy esettanulmány alapján) (BATi, 2014)
  • Az Alexander-technika mint komplementer kezelési mód a dystonia rehabilitációjában (esetismertetés) (Rehabilitáció, 2015, 25. évf., 3. szám, 153. o.)