Mennyibe kerül?

Az általam használt megközelítést szívből fizetésnek hívom, ami bizonyára szokatlanul hangzik. (Szabad fordításban az angol “Pay from the heart” megnevezésből.)

Minimum ár: 6.000 Ft
Ajánlott ár: 8.000 Ft
Támogatói ár: 10.000 Ft

Igen, az árak minden esetben 60 perces alkalomra érvényesek. Mindegyik árért ugyanúgy tudásom legjavát nyújtom, ugyanazzal az elkötelezettséggel, jelenléttel.

Ez alól kivételt képeznek az első találkozók, melyek állapotfelmérést is tartalmaznak, ezért legtöbbször 90 percesek. Ebben az esetben is ugyanúgy a fenti árak érvényesek, időarányosan – gyakorlatilag másfeles szorzóval.

 

Az ár kiválasztását nem kell előre eldöntened, az első alkalom végén tudunk erre időt szánni.

Alkalmanként tartok órákat Budapesten is – kérlek, ebben az esetben csak végszükség esetén válaszd a minimál árat, mert a saját ráfordításom is több (szervezés, terem, utazás, stb).

 

Mi a magyarázat erre?
1. Tudom, hogy milyen tartományban mozog egy profi segítő illetve hasonló szolgáltatás díja. Nem mindig, de sok esetben meg is értem azt. Ezt itt nem részletezem.
Irányadó árak, országosan: Alexander-módszer oktatás: 8-12.000 Ft, coaching: 10-25.000 Ft alkalmanként.

2. Elkeserítőnek tartom, hogy a profi segítő egyre nehezebben megfizethető. Az öngondoskodás már-már luxusnak számít, sokszor csak akkor tudjuk rászánni a pénzt a segítségre, ha valami (akár testi, akár lelki) már szinte elviselhetetlenül fáj. Ezért fontos számomra, hogy az általam nyújtott szolgáltatás minél többünk számára anyagilag elérhető áron maradjon.

3. Társadalmi szerepvállalásom részeként lehetőségeimhez mérten sokat önkénteskedem, hogy olyan embertársainkhoz is eljusson a módszer, akiknek más módon nincs lehetőségük elsajátítani azt, pedig nagyon jót tenne nekik. Ha a minimum árnál többet tudsz fizetni, ezt a folyamatot támogatod.
Kivétel a minimum ár alól: ha az első, állapotfelmérő alkalom során kiderül, hogy a közös munka jelentős javulást hozna számodra, de a díj megfizetésével az élelmezésed vagy lakhatásod kockáztatnád. Nem kutakodom a pénztárcádban, bízom a saját megítélésedben.

 

Az összeg alanyi ÁFA mentes. Fizetheted alkalmanként készpénzben, vagy havi elszámolás alapján átutalással.