A leggyakrabban felmerülő kérdésekre itt találod a válaszokat.

Hogyan lehet megtanulni?

– Egyéni foglalkozás: a legtöbb esetben egyéni, személyre szabott formában oktatják az Alexander-technikát, magánóra keretében.

– Kiscsoportos munka: kevésbé személyre szabott, viszont vannak előnyei is. Olcsóbb, mint az egyéni foglalkozás. Kívülről láthatod csoporttársaidat hasonló helyzetben, így pusztán megfigyelés és hallgatás által is sokat tanulhatsz. A csoport kicsi, maximum 4-5 fő. Így mindig van lehetőség tapasztalatcserére, kérdések megfogalmazására. Mindenki részt vesz ámogató jellegű a csoport.

– Előadás, workshop formájában:

Egy előadás betekintést nyújt a technika adta lehetőségekbe, valamint némi lehetőséget ad a személyes tapasztalatszerzésre is.

 

A fejlődést sokkal inkább az órák gyakorisága határozza meg, mint egy-egy foglalkozás hossza. Ezért az órák rendszeres, heti 1-2 látogatását ajánlom.

Az oktatás magyar és angol nyelven elérhető.

 

 

 

 

Hogyan érkezz az órára?

Kényelmes, hétköznapi ruházatban. A foglalkozás nem igényel speciális öltözéket.

 

Meddig tart egy foglalkozás?

Egy alkalom kb. 45 perc.

 

Hol történik az oktatás?

A foglalkozások legtöbbször Bócsán vagy Szegeden, a Felső Tisza-parton zajlanak.

 

Mi történik az órán?

A tanár és a tanítvány együtt megfigyelik, mik azok a megszokások, amelyek problémákat okozhatnak a hétköznapi mozdulatok során. Az Alexander-tanár segít megtapasztalni azokat az érzéseket, amelyek egy könnyedebb testhasználattal járnak együtt.

 

Meddig kell járni a foglalkozásokra?

Változó. Mindenki máshonnan indul és mást szeretne elérni. Egy alapkurzus általában 25-30 alkalom.

 

Az első alkalomtól szem előtt tartjuk: a te érdeked az, hogy önállóan is képessé válj alkalmazni az órán elsajátított tudást. Ezt a folyamatot azonban nem érdemes siettetni.

 

Ne aggódj, amint részt veszel néhány foglalkozáson, nagy biztonsággal tudni fogod, meddig érdemes még járnod.