A leggyakrabban felmerülő kérdésekre itt találod a válaszokat.

 

Mennyibe kerül?

Egy alkalom ára 6000 Ft. (ÁFA mentes) Ezt fizetheted alkalmanként, illetve online munka esetén havi elszámolás alapján.

 

Ha nem tudok megjelenni a megbeszélt időpontban, hogyan jelezzem?

Az időpontok ésszerű egyeztetése jelentős energiát igényel mindannyiunktól. Kérlek, ha rájössz, hogy nem tudsz megjelenni a megbeszélt időpontban, minél hamarabb értesíts, mert a helyed értékes más számára. Fontos, hogy lemondásról mindig telefonon vagy sms-ben értesíts, és ne emailben.

 

A lemondott időpontot ki kell fizetnem?

Ha legalább 24 órával előtte jelezted, akkor nem. Kérlek, vedd figyelembe, hogy a 24 órán belüli lemondást viszont felszámolom. (Éveken át nem tettem, mert nekem sem felhőtlen érzés el nem végzett munkát elszámolni, de a tapasztalat azt mutatta, meg kellett hoznom ezt a döntést.) Köszönöm a megértésed.

 

Hogyan lehet megtanulni?

– Egyéni foglalkozás: a legtöbb esetben egyéni, személyre szabott formában oktatják az Alexander-technikát, magánóra keretében.

– Kiscsoportos munka: kevésbé személyre szabott, viszont vannak előnyei is. Olcsóbb, mint az egyéni foglalkozás. Kívülről láthatod csoporttársaidat hasonló helyzetben, így pusztán megfigyelés és hallgatás által is sokat tanulhatsz. A csoport kicsi, maximum 4-5 fő. Így mindig van lehetőség tapasztalatcserére, kérdések megfogalmazására. Mindenki részt vesz ámogató jellegű a csoport.

– Előadás, workshop formájában:

Egy előadás betekintést nyújt a technika adta lehetőségekbe, valamint némi lehetőséget ad a személyes tapasztalatszerzésre is.

 

A fejlődést sokkal inkább az órák gyakorisága határozza meg, mint egy-egy foglalkozás hossza. Ezért az órák rendszeres, heti 1-2 látogatását ajánlom.

Az oktatás magyar és angol nyelven elérhető.

 

Hogyan érkezz az órára?

Kényelmes, hétköznapi ruházatban. A foglalkozás nem igényel speciális öltözéket.

 

Meddig tart egy foglalkozás?

Egy alkalom 60 perc.

 

Hol történik az oktatás?

A foglalkozások Szegeden a Felső Tisza-parton, vagy online történnek.

 

Mi történik az órán?

A tanár és a tanítvány együtt megfigyelik, mik azok a megszokások, amelyek problémákat okozhatnak a hétköznapi mozdulatok során. Az Alexander-tanár segít megtapasztalni azokat az érzéseket, amelyek egy könnyedebb testhasználattal járnak együtt.

 

Meddig kell járni a foglalkozásokra?

Változó. Mindenki máshonnan indul és mást szeretne elérni. Mivel a szokásrendszer átírásáról van szó, mindenképpen több hónapban érdemes gondolkodni.

 

Az első alkalomtól szem előtt tartjuk: a te érdeked az, hogy önállóan is képessé válj alkalmazni az órán elsajátított tudást. Ezt a folyamatot azonban nem érdemes siettetni.

 

Ne aggódj, amint részt veszel néhány foglalkozáson, nagy biztonsággal tudni fogod, meddig érdemes még járnod.