A leggyakrabban felmerülő kérdésekre itt találod a válaszokat.

 

Mennyibe kerül?

Az általam használt megközelítést szívből fizetésnek hívom, ami bizonyára szokatlanul hangzik. (Szabad fordításban az angol “Pay from the heart” megnevezésből.)

Minimum ár: 6.000 Ft
Ajánlott ár: 8.000 Ft
Támogatói ár: 10.000 Ft

Igen, az árak minden esetben ugyanarra a 60 perces alkalomra érvényesek. Mindegyik árért ugyanúgy tudásom legjavát nyújtom, ugyanazzal az elkötelezettséggel.

Mi a magyarázat erre?
1. Tudom, hogy milyen tartományban mozog egy profi segítő illetve hasonló szolgáltatás díja. Nem mindig, de sok esetben meg is értem azt. Ezt itt nem részletezem.
Irányadó árak, országosan: Alexander-módszer oktatás: 8-12.000 Ft, coaching: 10-20.000 Ft alkalmanként.

2. Elkeserítőnek tartom, hogy a profi segítő egyre nehezebben megfizethető. Az öngondoskodás már-már luxusnak számít, sokszor csak akkor tudjuk rászánni a pénzt a segítségre, ha valami (akár testi, akár lelki) már szinte elviselhetetlenül fáj. Ezért fontos számomra, hogy az általam nyújtott szolgáltatás minél többünk számára anyagilag elérhető áron maradjon.

3. Társadalmi szerepvállalásom részeként lehetőségeimhez mérten sokat önkénteskedem, hogy olyan embertársainkhoz is eljusson a módszer, akiknek más módon nincs lehetőségük elsajátítani azt, pedig nagyon jót tenne nekik. Ha a minimum árnál többet tudsz fizetni, ezt a folyamatot támogatod.
Kivétel a minimum ár alól: ha az első, állapotfelmérő alkalom során kiderül, hogy a közös munka jelentős javulást hozna számodra, de a díj megfizetésével az élelmezésed vagy lakhatásod kockáztatnád. Nem kutakodom a pénztárcádban, bízom a saját megítélésedben.

Az összeg alanyi ÁFA mentes. Fizetheted alkalmanként, illetve online munka esetén havi elszámolás alapján.

 

Ha nem tudok megjelenni a megbeszélt időpontban, hogyan jelezzem?

Az időpontok ésszerű egyeztetése jelentős energiát igényel mindannyiunktól. Kérlek, ha rájössz, hogy nem tudsz megjelenni a megbeszélt időpontban, minél hamarabb értesíts, mert a helyed értékes más számára. Fontos, hogy lemondásról mindig telefonon vagy sms-ben értesíts, és ne emailben.

 

A lemondott időpontot ki kell fizetnem?

Ha legalább 24 órával előtte jelezted, akkor nem. Kérlek, vedd figyelembe, hogy a 24 órán belüli lemondást viszont felszámolom. (Éveken át nem tettem, mert nekem sem felhőtlen érzés el nem végzett munkát elszámolni, de a tapasztalat azt mutatta, meg kellett hoznom ezt a döntést.) Köszönöm a megértésed.

 

Hogyan lehet megtanulni?

– Egyéni foglalkozás: a legtöbb esetben egyéni, személyre szabott formában oktatják az Alexander-technikát, magánóra keretében.

– Kiscsoportos munka: kevésbé személyre szabott, viszont vannak előnyei is. Olcsóbb, mint az egyéni foglalkozás. Kívülről láthatod csoporttársaidat hasonló helyzetben, így pusztán megfigyelés és hallgatás által is sokat tanulhatsz. A csoport kicsi, maximum 4-5 fő. Így mindig van lehetőség tapasztalatcserére, kérdések megfogalmazására. Mindenki részt vesz ámogató jellegű a csoport.

– Előadás, workshop formájában:

Egy előadás betekintést nyújt a technika adta lehetőségekbe, valamint némi lehetőséget ad a személyes tapasztalatszerzésre is.

 

A fejlődést sokkal inkább az órák gyakorisága határozza meg, mint egy-egy foglalkozás hossza. Ezért az órák rendszeres, heti 1-2 látogatását ajánlom.

Az oktatás magyar és angol nyelven elérhető.

 

Hogyan érkezz az órára?

Kényelmes, hétköznapi ruházatban. A foglalkozás nem igényel speciális öltözéket.

 

Meddig tart egy foglalkozás?

Egy alkalom 60 perc.

 

Hol történik az oktatás?

A foglalkozások Szegeden a Felső Tisza-parton, vagy online történnek.

 

Mi történik az órán?

A tanár és a tanítvány együtt megfigyelik, mik azok a megszokások, amelyek problémákat okozhatnak a hétköznapi mozdulatok során. Az Alexander-tanár segít megtapasztalni azokat az érzéseket, amelyek egy könnyedebb testhasználattal járnak együtt.

 

Meddig kell járni a foglalkozásokra?

Változó. Mindenki máshonnan indul és mást szeretne elérni. Mivel a szokásrendszer átírásáról van szó, mindenképpen több hónapban érdemes gondolkodni.

 

Az első alkalomtól szem előtt tartjuk: a te érdeked az, hogy önállóan is képessé válj alkalmazni az órán elsajátított tudást. Ezt a folyamatot azonban nem érdemes siettetni.

 

Ne aggódj, amint részt veszel néhány foglalkozáson, nagy biztonsággal tudni fogod, meddig érdemes még járnod.